09. Avril. 2017
Portes ouvertes Medoc 2017 : Chateau Prieuré-Lichine
Grand cru classe en 1855 (4th)
Margaux AOC
Château Prieuré-Lichine was the first chateau I visited.
This chateau is located more close to Cantenac although it has Margaux AOC.
첫 번째로 방문한 샤토는 샤토 프리외헤 리신이었다.
(한글로 발음을 어떻게 써야 할지 모르겠다;;;??)
이 샤토는 마흐고 AOC를 갖고 있지만 컹트낙에 더 가깝다.
This chateau has a beautiful boutique.
There were not only for their wines but also a lot of kinds of tools for wine.
이 샤토에는 굉장히 예쁜 샵이 있다.
샤토의 와인은 물론이요, 와인에 관한 물건들이 아주 많았다.
These were my favorite products!
It's so cute! One day, I will get them!
가장 좋아하는 것들은 이것들!
너무 귀엽다. 언젠가 꼭 사고 말 것이다!
The Chateau was founded in 12th century by the monks of Vertheuil.
At the first time, the name was "Prieure de Cantenac".
In 1855, this chateau was included in 4th Grand cru classe.
In 1951, the ownership of the chateau had been passed to Alexis Lichine, Russian writer.
The name of chateau was changed to Chateau Prieure-Lichine from his surname.
After the French revolution, the chateau was sold by French family.
Today, the family Ballande is the proprietor of the chateau.
50% of production is Cabernet Sauvignon, 45% of Merlot and 5% of Petit verdot.
There are 4 types of wine:
1. Château Prieuré-Lichine (Grand cru classe, Margaux)
2. Confidences de Prieuré-Lichine
3. Les Clochers de Prieuré (Haut-Medoc)
4. Le Blanc du château Prieuré-Lichine (White wine, Bordeaux AOC)
이 샤토는 12세기에 Vertheuil (베흐퇴일;;??-Gironde의 동네이름)의 수도자들이 세웠다고 한다.
처음에는 컹트낙의 프리외헤라는 이름이었고
1855년에 4번째 그랑 크뤼에 포함되었다.
1951년에는 샤토의 소유권이 러시아 작가 알렉시 리신에게 넘어갔다.
그때 그의 이름을 따서 샤토의 이름이 프리외헤-리신으로 바뀌었다.
프랑스 혁명 이후에 다른 프랑스 가족에 매각되었다가
지금은 Ballande라는 가족이 소유하고 있다고 한다.
포도밭의 50%는 카베흐네 소비뇽, 45%는 메흘로, 5%는 쁘띠 베흐도이고
4가지 와인을 생산하고 있단다.
These are the vats named as "Tulip" which is made of concrete.
Recently, there seems to be quite many chateaux who change their stainless steel vats to concrete one.
The special wine making process is fermentation period.
Their fermentation could be lasted maximum 15 days.
이 발효통들은 콘크리트로 되어있고 '튤립'이라고 불린다.
최근에 스테인리스 통을 콘크리트로 바꾸는 샤토들이 꽤 있는 듯 하다.
이 샤토의 와인 만드는 과정 중에 특별한 건 발효 기간이다.
알콜발효 기간이 최대 15일까지도 지속된다고.
Of course, the maturation duration is different depends on the type of wine.
The first wine: Chateau Prieure-Lichine is normally kept in the oak barrel for 16 months,
in case of the second and the third wine, it's 14 months.
물론 성숙기간은 와인에 따라 다르다.
샤토 프리외헤-리신(대표 와인)은 오크 통에서 16개월 성숙되고
2번째와 3번째 와인은 14개월이 걸린단다.
Private cellar
There were a lot of magnum size bottles.
샤토의 와인 셀러
다 매그넘 사이즈의 병이었다.
~ Tasting ~
1. Confidences de Prieuré-Lichine (2012, Margaux)
60% merlot, 40% Cabernet Sauvignon
60% export to USA, Canada and China
That's why they chose the word "Confidence" to give familiarity
Cherry, Black currant and flower violet
2. Château Prieuré-Lichine (2006, Margaux)
60% Cabernet Sauvignon, 37% Merlot, 3% Petit Verdot
Vanilla, Sweet spices, fruits
Well balanced, oaky, still strong acidity and tannins
3. Château Prieuré-Lichine (2016, Margaux)
66% Cabernet Sauvignon, 28% Merlot, 5% Petit Verdot
The wines in Chateau Prieuré-Lichine were very good.
It was quite long time ago that I tasted such a good wine.
"Grand Cru Classe" is mostly valuable as expected.
One little sad thing was that there is no building which we can call "Castle(Chateau)".
샤토 프리외헤 리신의 와인들은 아주 괜찮았다.
그런 좋은 와인들을 맛본 지가 꽤 되었던지라 더 그렇게 느꼈던 것 같다.
그랑 크뤼는 예상했던 대로 대체로 이름 값을 하는 것 같다.
하나 슬펐던 것은 이 샤토에는 성(샤토)라고 부를 만한 건물이 없다는 점이었다... 8ㅅ8
Nevertheless, I took some photos. (They're quite brilliant, I hope so..)
🐰🐰 The enemy, Rabbit 🐰🐰
More information ▼
No comments:
Post a Comment